Мачът от първия плейофен кръг в Първа лига между ЦСКА-София и Черно море ще се играе пред публика, но на неутрален терен, реши Апелативната комисия на БФС.

Столичани бяха наказани за два домакински двубоя без публика заради инциденти по време на срещата с Лудогорец в края на миналия месец. "Червените" подадоха жалба до Апелативната комисия, но решението бе отложено и първият мач от санкцията отборът изтърпя срещу Ботев Враца (5:1) в неделя пред празните трибуни на "Българска армия". За втората среща наказанието е променено от двубой без публика на среща на неутрален терен на поне 50 километра от София.

"След като разгледа жалбата по същество и се запозна с изисканите доказателства, Апелативната комисия констатира, че наложеното наказание е за повторно нарушение на чл. 37, ал. 1, т. 4, б. Б, пр. 1, като за първото нарушение е наложено наказание от Дисциплинарната комисия на 31 август, в 8-ия кръг, което е предупреждение за лишаване от домакинство. Решението на ДК е за две срещи лишаване от домакинство и е обусловено от обстоятелството, че има прекратяване на футболната среща за 18 минути и има хвърлени предмети от публиката на ЦСКА-София. 

След като направи разисквания, АК се запозва и изслуша жалбодателя и реши на основание чл. 62, ал. 3, във връзка с чл. 6, ал.1 и чл. 16, ал. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2022/2023 г., изменя наказанието на ДК от 2 май на ПФК ЦСКА-София ЕАД, като отменя наказанието забрана за игра пред публика и потвърждава наказанието лишаване от домакинство. ПФК ЦСКА трябва да изпълни всички изисквания на чл. 30 от наредбата за първенствата и турнирите от системата на БФС за сезон 2022/23, която урежда задълженията на футболните клубове, когато имаме лишаване от домакинство. С това решение АК частично е уважила жалбата на ЦСКА“, заяви председателят на Апелативната комисия Валери Апостолов. 

"ЦСКА-София - Черно море ще се играе пред публика. Чл. 30 изисква за Първа лига отстояние 50 километра, като в члена се изисква, че в срок от 24 часа трябва да предложат два стадиона на Спортно-техническата комисия, които са в близост до София на 50 километра, които трябва да бъдат одобрени", разкриха още от Апелативната комисия.