Ариф Маджид, президент на Българската федерация по вдигане на тежести, сподели, че настоящият европейски шампион и световен рекордьор Карлос Насар, който беше опериран след скъсване на ахилес, ще участва на предстоящото през септември световно първенство. Това заяви Маджид на награждаването на щангистите и борците от Български олимпийски комитет след представянето им на европейските първенства.

"Доволен съм от резултатите, които постигнахме на европейското първенство в Ереван, но се надявам, че на световното първенство в Саудитска Арабия ще можем да покажем много повече от това, което сме демонстрирали дотук. За съжаление неща като контузията на Карлос Насар просто се случват. Той е бил в банята, когато мивката пада на крака му. Какво да ви кажа, битов инцидент. Мивката в хотел "Диана" падна и му сряза крака. Ахилесът му е опериран. Интервенцията е успешна. Докторите му дават време за възстановяване от 4-5 месеца. На световното той няма да може да участва, обаче догодина на Олимпиадата пак ще се бори за медал", каза Маджид.

"Дори и да не се е възстановил до септември, той ще бъде на световното, тъй като трябва да мине кантар. Много е важно да присъства, за да има право да участва на Олимпиадата след това. Надявам да вземем максимален брой квоти за Париж. Възлагам надежди на Дейвид Фишеров и на Васил Маринов в категория до 102 килограма. Предполагам, че другия месец ще ги пратим на лагер в Куба. От Божидар Андреев също очаквам заявка за Игрите, но в неговата категория конкуренцията е много голяма. Всичко сега зависи от нашите треньори и тренировъчния процес, който те ще създадат", допълни шефът на федерацията.

"Възхищавам се на момчетата и момичетата в националния отбор и това, което правят. За тях не е било лесно да работят без заплати, но знам, че са го правили с мотивацията за бъдещи резултати. Смятам, че тази неприятна ситуация е към своя край. До края на месеца очакваме да получим финансиране от Министерството на младежта и спорта и вече наистина да се концентрираме само върху тренировките. Трябват ни още 2-3 месеца, за да стабилизираме всичко във федерацията и след това ще действаме, както е по реда", завърши Маджид.