Световният № 4 Каспър Рууд и деветият в ранглистата Тейлър Фриц ще играят тази седмица на ATP Мастърс 1000 турнира в Рим, чиято основна схема започва утре. Двамата отделиха известно време преди старта на надпреварата, за да посетят местния голф клуб "Марко Симоне“, където се срещнаха с капитана на "Райдър Къп“ Люк Доналд, който им даде няколко урока.

Рууд, който е голям почитател на този спорт сподели публикация в социалните мрежи, в която отбеляза официалните профили на "Уимбълдън" и "Райдър Къп".

"Нещо вълнуващо се задава", пише норвежецът, намеквайки за колаборация между отборното състезание и най-стария тенис турнир в света.

В прикачените снимки и видеа, които Рууд е пуснал се вижда как Доналд изпълнява удар със стика, докато четвъртият в световната ранглиста и американецът Фриц наблюдават. Миналогодишният финалист от Откритото първенство на Франция и US Open също удря топката, след което се ръкува с англичанина.

Каспър Рууд ще изиграе първия си двубой в комплекса "Форо Италико“ на 12 май срещу квалификант, започвайки директно от втори кръг. В половината на норвежеца са още Бен Шелтън, Томи Пол и Ботик ван де Зандсхулп.

Норвежецът започна клей сезона си с титла на ATP 250 турнира в Ещорил, Португалия.

Тейлър Фриц ще започне участието си на Мастърса срещу квалификант или чилиеца Николас Джари, който е 56-и в таблицата на ATP.