Треньорът на Локомотив София Станислав Генчев обяви, че собственикът Иван Василев иска да напусне клуба и това е неприятна новина. Все пак наставникът каза, че тимът му има сили да отстрани ЦСКА 1948 в полуфиналите на купата на България.

"Неприятно е, когато собственикът иска да напусне клуба. Всички знаем какво е направил Иван Василев за Локомотив София", каза Генчев преди реванша с ЦСКА 1948. 

"Хубавото е, че той лично заяви пред ръководството, че всичко, което е поето като ангажимент към футболистите, ще бъде изпълнено, за да има някакво спокойствие. Вижда се това напрежение. Играчите постоянно питат какво се случва. Не е приятна обстановката. Най-малко сме очаквали след този сезон да се случи нещо подобно. В разговор с него той ми заяви, че ще е категоричен и ще се оттегли", потвърди треньорът.

Станислав Генчев каза още, че му е неприятно постоянно да се спекулира с името му и евентуалното му преминаване в друг клуб. Той подчерта, че са публикувани информации, свързващи го с ЦСКА 1948, Ботев Пловдив и Левски.

"Последните месеци не е имало и една дума разговори, с който е да отбор. Това не влияе добре в съблекалнята – неяснотата, която има в отбора, собственикът и треньорът дали остават или не, футболисти с изтичащи договори. Събира се, влияе негативно. Искам футболистите да намерят сили, най-вече морални, да превъзмогнат всичко това, да мислят само за мача и да дадат най-доброто от себе си. Това е най-важната ми задача –да успокоя съблекалнята", подчерта Генчев.