ФИА започна разследване по случая с британския пилот на Макларън Ландо Норис, след като в неделя той почти блъсна появил се на пистата маршал по време на Гран При на Маями.

В петата обиколка на път към бокса на пътя на пилота се появи един от маршалите, които трябва да помагат за безпроблемното и безопасно преминаване на надпреварата. Това едва не доведе до катастрофа. Седмица по-рано подобен инцидент имаше и в Гран При на Азербайджан, когато група от десетки стюарди се оказа на пътя на френския пилот от Алпин Естебан Окон.

"Притеснени сме заради случилото се и говорим с местните организатори, за да разберем защо се е случило това", разкри говорител на ФИА пред "Асошиейтед Прес".

Миналата седмица ФИА издаде официална препоръка към организаторите на състезания, да не допускат никакви хора на пистата и в питлейна, докато има дори един болид, който още не е завършил.

Международната автомобилна федерация заплаши всички, че при подобни нарушения ще се отнемат акредитации, които позволяват на отборите да имат ВИП представители край пистите.