Барселона ще проведе контрола срещу японския Висел Кобе, където играе бившият полузащитник на каталунците Андрес Иниеста, разкриха "лос кулес". Срещата ще е на 6 юни в столицата Токио на националния стадион.

"Както и миналата година, Барселона ще сложи финална точка на сезона си с приятелски мач. Ако миналата година дестинацията бе Сидни, където Барса игра срещу отбор от най-добрите футболисти от австралийския шампионат, сега отборът на Шави Ернандес ще пътува до Токио, където на 6 юни ще играе на "Джапан Нейшънъл Стейдиъм" срещу Висел Кобе, където играят бившите футболисти на клуба Андрес Иниеста и Серхи Самер", пише в съобщението.

Каталунците добавиха, че делегацията на Барселона ще пътува за японската столица директно от Виго след последния двубой от Ла Лига и ще се прибере в Испания след изиграването на приятелската среща.

Това ще е първият двубой на Барселона в Япония за последните 4 години заради пандемията. Последната визита на "лос кулес" там бе преди началото на сезон 2019-20, когато каталунците с треньора Ернесто Валверде се срещнаха отново с Висел Кобе, като това бе първият мач на Иниеста за азиатците.

38-годишният Иниеста, който е световен шампион с Испания от 2010 година, както и 4-кратен победител в Шампионска лига с Барселона, напусна Каталуня през 2018 година.