Капитанът на Барселона Серхио Бускетс е имал среща с наставника на отбора Шави Ернандес, на която полузащитникът е информирал специалиста, че ще напусне клуба в края на сезона, когато изтича договора му, съобщава AS.

Въпреки че е на 34 години, ръководството на "лос кулес“ се опитва да убеди световния шампион да поднови споразумението си с още една година. Президентът Жоан Лапорта трябва да намали с 200 милиона заплатите на "Камп Ноу“, за да може финансовите отчети да са коретни с финансовия феърплей, но е предложил на Бускетс 7 милиона възнаграждение за нови 12 месеца с опция за допълнителна година.

Футболистът има предложение от шампиона на Саудитска Арабия Ал-Хилал, но без да се уточнява колко високо е то. Ал-Хилал иска да подпише и с бившя съотборник на Бускетс в Барселона - Лионел Меси, а за аржентинеца има конкретна оферта от 500 милиона долара. Договорът на нападателя с ПСЖ също изтича това лято на 30 юни.

Този сезон Серхио Бускетс е играл в 39 двубоя за каталунците във всички турнири. В тях се е отчел с 4 асистенции и е получил 10 жълти картона за 3025 минути на терена.