Ривър Плейт спечели дербито на аржентинския футбол, побеждавайки като домакин Бока Хуниорс с 1:0 в мач от 15-и кръг на професионалната лига. Поредното "Супер Ел Класико" между двата най-големи отбора в Аржентина ще се запомни с масово сбиване между играчите на двата тима, което се случи в края на мача. След 90 минути футбол на  "Ещадио Монуменал" голове нямаше, а само през първото полувреме съдията Дарио Ерера бе показал 7 жълти картона.

В даденото от него допълнително време Ерера отсъди дузпа за домакините, която бе реализирана от Мигел Борха. Последвалата радост на "милионерите" отприщи сериозно меле между играчи на двата отбора, а реферът на мача показа 7 червени картона - три за играчи на Ривър (два на резерви) и четири за играчи на Бока (един от които бе треньорът на "бокенсес"). Заради създалата се суматоха, мачът приключи след 20 минути продължения.

Ривър Плейт с 37 точки води в класирането на първенството на Аржентина. Отборът няма загуба в 10 поредни шампионатни срещи. Бока Хуниорс е на 13-о място с 18 точки.