Септември София приема Пирин Благоевград в първия неделен двубой от 30-я кръг на Първа лига от 15:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Двата отбора са в сериозна криза откъм резултати. Домакините са в серия от 6 поредни шампионатни загуби, която доведе до треньорска смяна. След поражението от Левски в последния кръг Светослав Петров подаде оставка, а начело на столичани застана Красимир Балъков, чиято цел ще е да запази елитния статут на Септември.

При Пирин ситуацията не е по-добра. "Орлетата" нямат победа 6 мача, в които записаха две равенства и 4 загуби. За последно благоевградчани спечелиха срещу Хебър в средата на март.

Двата състава заемат 13-о и 14-о място в класирането и са разделени от точка. Успех, за когото и да е ще отдалечи съответния отбор от дъното в таблицата преди започването на плейофите, където последните 6 отбора ще играят един срещу друг по веднъж.

За дебюта си Балъков няма сериозни кадрови проблеми и ще заложи на оптимален състав в опит да стартира с победа начело на септемврийци. Христо Янев няма да може да разчита на наказаните Иван Тасев и Христофор Хубчев, както и на трайно контузения Преслав Йорданов.

Първият двубой между двата състава по-рано през сезона на стадион "Христо Ботев" завърши с убедителен успех с 4:1 за гостите от София.