Аржентинската суперзвезда на Пари Сен Жермен Лионел Меси се извини на съотборниците си за пътуването си до Саудитска Арабия, съобщават световните агенции.

"Очаквах да получим почивка след мача, както е било винаги. Организирах пътуването си и нямаше как да го отменя. По-рано веднъж ми се наложи да го отложа. Поднасям извиненията си на съотборниците ми и очаквам решението на клуба“, казва Меси в специално видео, което публикува в социалните мрежи.

35-годишният Меси замина за Саудитска Арабия веднага след загубата на Пари Сен Жермен от Лориен (1:3) в 33-ия кръг на Лига 1. Впоследствие стана ясно, че пътуването е било без разрешението на клубното ръководство. Заради това Меси бе изваден от отбора за две седмици.

Треньорът на парижани Кристоф Галтие потвърди, че Меси е изваден от отбора. Той съобщи още, че нападателят в близките дни може да разтрогне договора си с клуба, който е до края на сезона.

В настоящия сезон Меси има 37 мача за Пари Сен Жермен във всички турнири, като е вкарал 20 гола и е направил 19 асистенции.