Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев сподели, че лично се е опитал да разубеди собственика на клуба Иван Василев да не напуска клуба след края на сезона.

Финансовият благодетел на столичните "железничари" обяви преди няколко дни, че напуска Локомотив София след края на настоящия сезон заради скандирания на феновете против него.

"Иван Василев не заслужава такова отношение след всичко, което направи за клуба. Виновни за резултатите сме треньорите и футболистите. Опитахме да говорим с него, но той е взел решението си и не можем да го разубедим. Непреклонен е. На мене лично ми каза, че е категоричен", заяви Генчев.

"Като условия няма място за сравнение. Заплати и премии се изплащат на деня Никой няма претенции в това отношение. Всичко е било максимално коректно. Искам в оставащите мачове да покажем, че имаме морал и да се докажем пред президента. Обвиненията на феновете са абсурдни. Вие как си представяте, че нещо нерегламентирано ще стане през главата ми? Моето лично мнение е, че нещата се счупиха през второто полувреме на мача с Хебър. Просто отборът се изключи и се получи този срив след доста добро първо полувреме", добави наставникът.

"Сезонът дотук не е лош. Ние сме единственият отбор, който е спечелил 8 точки в шест мача срещу първите три отбора. На полуфинал за Купата сме. Да, в първата среща загубихме, но има втори мач. Мачът също е в София, напълно реално е да победим и да отидем на финала. И точно сега се случва това", каза Генчев, който добави, че на този етап не вижда как ще продължи договора си с отбора, който изтича след края на сезона.