Мажоритарният собственик на Челси Тод Боули не е притеснен за случващото се с отбора, който е в серия от 6 поредни поражения във всички надпревари. Американецът смята, че 

"Футболът е глобален спорт и за разлика от САЩ там няма профсъюзи. Във футбола във всяка страна има пазар за най-силните футболисти, като всеки от тях е различен. Има пазар в Португалия, такъв във Франция, както и в Англия. Ясно е, че трябва да изградиш отбор и треньорът е този, който го ръководи. Научихме много за различните пазари. Общото навсякъде по света е, че феновете са крайно взискателни. Знаете, че привържениците искат победи, но същото желаем и ние. За нас това Челси е дългосрочен проект. Вярваме, че ще намерим решение и ще успеем да се справим. В най-силното първенство на света сме. Според мен сме и в топ града на света, и клубът е разположен на невероятно място в този топ град", сподели той в интервю за американския милиардер Майкъл Милкен, който е сред най-богатите хора в света.

Този сезон Челси вече е воден от трети мениджър, след като Боули уволни първо Томас Тухел, а после освободи и Греъм Потър. Сега начело на отбора е Франк Лампард.