Директорът в шотландския Гласгоу Рейнджърс Андрю Диксън напуска позицията си и се превръща в най-високопоставения човек, който се разделя с работата си в клуба. Диксън, който е директор по финансовите въпроси и футболната администрация, следва бившия председател Дъглас Парк, спортния директор Рос Уилсън, управляващия директор Стюърт Робъртсън и шефа на школата Крейг Мълхоланд, които вече се разделиха с постовете си.

Решенията им идват след протести срещу борда от феновете, въпреки че най-вече Робъртсън и Уилсън бяха от тези, които почти не бяха критикувани за работата си.

Уилсън, който в дълги периоди бе спортен директор, е атакуван най-много от привържениците заради лошия подбор на кадри, които е назначавал на различни позиции. Той бе призован от публиката чрез плакати по време на мачовете да не се появяват на двубои заедно със Стюърт Робъртсън. Дъглас Парк, който беше председател на Борда, вече е заменен в тази роля от Джон Бенет от над месец.

Гласгоу Рейнджърс има 55 титли в Шотландия срещу 52 на Селтик, но от сезон 2011/12 са спечелили само една.

Началник в съблекалнята в момента е Майкъл Бийл. На него се възлагат надежди да изгради отбор, който да е конкурентен на Селтик за следващия сезон.

Очакванията са първите в трансферната листа да са Скот Райт и Джон Маклафлин. Райън Кент и Алфредо Морелос са с изтичащи договори и очакванията са да си тръгнат без пари. Същото може ще се случи с Райън Джак и Скот Арфилд.