Тройната олимпийска медалистка в спринта от Рио де Жанейро през 2016 година Тори Боуи почина на 32 години, съобщи компанията ѝ и Американската атлетическа федерация.

Боуи е намерена мъртва в дома си във Флорида. Причина за смъртта не е посочена. Първият, който каза, че тя вече не е сред живите още преди официалното съобщение, е певецът Пол Аскю, който написа, че депресията е реална и препоръча на последователите си да се грижат за близките си хора.

"Загубихме клиент, скъпа приятелка, дъщеря и сестра. Тори беше шампион. Фар от светлина, който светеше толкова ярко!", написаха от компанията в Туитър.

Боуи, отгледана от баба си в селските райони на Мисисипи, премина от скока на дължина към спринтовете през 2014-а и през същата година бе най-бързата жена в света на 100 метра.

На Олимпийските игри в Рио тя спечели сребро на 100 метра и бронз на 200 метра, а заедно с щафетата на САЩ на 4 по 100 м. взе златото.

През 2017 година тя стана световна шампионка на 100 метра. Боуи остава единствената американка, спечелила олимпийска или световна титла на 100 метра след Кармелита Джетер през 2011-а.

След това Боуи опита отново в скока на дължина, като се класира четвърта на Световното първенство през 2019 година в последното си голямо състезание.

Тя не участва на Олимпийските игри в Токио. Последната ѝ надпревара бе през миналия юни.