ФИФА присъди компенсация от 600 хиляди евро на бившия треньор на Арис Солун Херман Бургос, съобщи Sportdog. Клубът и бившият страж на Аржентина бяха в спор по начина на прекратяването на договора, като Арис отказа да компенсира треньора.

От Арис настояваха, че не бива да плащат компенсацията, тъй като специалистът не е изпълнил очакванията на клубното ръководство. ФИФА не призна такава клауза и присъди да се изплатят сумите, заложени до края на споразумението.

Бургос бе отстранен след два поредни слаби мача. Първо поражението с 1:2 от Макаби Тел Авив, довело до отпадане от Лигата на Конференциите, а дни по-късно съставът отстъпи с 1:3 пред Панайтоликос. След Херман Бургос на треньорската скамейка застана бившия директор и наставник на ЦСКА Алан Пардю, но и той бе освободен заради незадоволителни резултати.

В момента начело на "жълто-черните" от Солун е временният наставник Апостолос Терзис, а президентът Теодорос Карипидис разглежда варианти за треньор за следващия сезон. Арис ще завърши на 5-о място в първенството на Гърция и ще играе във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.