Бившият треньор на Серина Уилямс и Винъс Уилямс Рик Мачи смята, че Ема Радукану може да спечели множество титли от Големия шлем под негово ръководство.

Британката стана първият човек, спечелил трофей от Големия Шлем, тръгвайки от квалификациите. Тя стори това на US Open 2021 година, но оттогава насетне формата ѝ спадна и е преследвана от контузии. В момента Радукану е 85-a в световната ранглистае, но след оттеглянето си от Мадрид заради травма ще изпадне от първата стотица.

Освен това тенисистка изпитва трудности с намирането на наставник за дългосрочен план, тъй като скоро следт триумфа в Ню Йорк тя се раздели с Андрю Ричардсън. Мачи вярва, че Радукану може да се възползва от експертизата му при работата с млади играчи, след като е работил със сестрите Уилямс в началото на 90-те години.

"Никога не съм я срещал. С удоволствие бих работил с нея. Мога да ѝ помогна ментално. Знам, че мога да върна този момиче в релсите. Животът ѝ се промени но това не означава, че тя трябва да го прави. Всичко е различно около нея, но тя продължава да играе тенис. Не я познавам. Все още ли е гладна? Продължава ли да бъде конкурентноспособна? Това са въпросите, които ще бъдат задавани много пъти, защото хората винаги ще предполагат, че заради това тя не се справя добре, тъй като има други интереси. Не мога да отговоря на този въпрос. Смята, че тя е научена много добре. Разбира геометрията на корта. Тези неща са там, но трябва да седна до нея, тъй като трябва да разбера какво е в главата ѝ. Трябва да знам какво се случва преди да се впусна, защото не можеш да си купиш увереност в интернет. Не може да си я вземеш от бакалията“, сподели той пред "Експрес“.

Мачи изтъква очевидната разлика в ментално отношение между Радукану и сестрите Уилямс. Според него те били предопределени за величие, благодарение на безпрецедентната си упоритост под напрежение в ранните години на кариерите си.