Шестима българи ще са директно в основните схеми на "Ролан Гарос" при мъжете, жените, юношите и девойките. Това стана реалност, след като вчера изтече срокът за заявките при играчите до 18 години за Откритото първенство на Франция в Париж.

В основните схеми при жените и мъжете на "Ролан Гарос", които започват на 28 май, България ще е представена от Григор Димитров и Виктория Томова. В квалификациите при мъжете ще са Димитър Кузманов и Адриан Андреев, а при дамите със "защитен рангинг" може да намери място в пресявките Сесил Каратанчева, която наскоро се завърна на корта след почти 4-годишно отсъствие.

При юношите понастоящем трети поставен ще е Илиян Радулов, който достигна 1/4-финалите на Australian Open през януари, а наскоро спечели надпреварата в Пловдив. В основната схема е и Адрияно Дженев, който с Радулов спечели титлата на двойки на "Ориндж Боул" в края на миналата година.

При девойките в основната схема ще са Росица Денчева, която достигна третия кръг в Мелбърн и дебютантката Ива Иванова. Сред чакащите, но в близост за място в пресявките е Йоана Константинова.