Атанас Петров, треньор на Нефтохимик (Бургас), беше доволен, след като тимът му си върна титлата в мъжкото ни първенство. След срещата той отличи колектива в състава си.

"Тези момчета го заслужават, защото положихме много труд. Целта ми е моите отбори да играят модерен и агресивен волейбол. Справихме се страхотно и не можа да искам повече. На първо място публиката ни помогна много", отбеляза Петров и отбеляза, че волейболистите му не са се предали до последно.

Разпределителят на шампионите Иван Станев беше категоричен, че това е била годината на Нефтохимик, особено след трудното начало на сезона.

"Последните няколко години не е имало толкова оспорван финал. Щастлив съм след трудното начало на сезона. След втората загуба от ЦСКА никой не ни броеше, всеки очакваше да отпаднем. Този триумф в тази тежка година е благодарение на нашия щаб", каза Станев.

Съотборникът му Калоян Балабанов, за когото това е първа титла в професионалната кариера, също като треньора си отличи колектива в Нефтохимик.

"Това е първият ми спечелен финал в кариерата. Нямаше никакво място за думи, имаше само радост след трудния сезон. Това е нещо несравнимо. Изграденият колектив се оказа решаващ за успеха. Като едно семейство сме през този сезон", каза волейболистът.

Наставникът на Хебър Пазарджик Камило Плачи отчете, че съперникът във финала е държал високо ниво постоянно.

"Победихме в купата и Суперкупата на страната, но Нефтохимик направи дълга победна серия в първенството и държаха високо ниво. Взехме пет трофея от шест, а в този финален мач Нефтохимик бяха по-добри", коментира италианският специалист, който каза още, че Хебър ще мисли за следващия сезон още от утре.