Дисциполинарната комисия към Българския футболен съюз обяви наказанията след срещите от 28-мия кръг на Първа лига. След случилото се на стадион "Българска армия" в дербито между ЦСКА - София и Лудогорец, завършило с победа за разградчани, очаквано "червените" са със сурово наказание.

След докладите на делегата от Дисциплинарната комисия наказват ЦСКА - София с общо 15 300 лв. санкция и лишаване от домакинство за две срещи. Основните причини са факли и димки и обидни скандирания от публиката, хвърлянето на предмети от публиката, които доведоха до спирането на мача.

"За повторно нарушение на чл. 37, ал.1, т.4, б. Б, предложение 1, хвърлени предмети с последствия – ударени длъжностно и служебно лице и довело до продължително спиране на срещаща, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б. Б, предложение 1 от ДП /2022/2023/ във връзка с чл.6, ал.7 – ДК наказва ПФК "ЦСКА-София" гр. София с лишаване от домакинство за две срещи и имуществена санкция в размер на 4000 лева. На основание чл.37, ал.1, т.21, б. В от ДП /2022/2023/ ДК заменя лишаване от домакинство със забрана за игра пред публика.", се казва в решението на комисията, публикувано на сайта на БФС. От там става ясно, че Лудогорец ще трябва да възстанови щетите на стадион "Българска армия".

Наказанието означава, че ЦСКА - София ще бъде без своята публика в последния кръг от редовния сезон, в който футболистите на Саша Илич приемат Ботев Враца. Вторият мач ще е от следващата фаза на първенството.

След двубоя на стадион "Българска армия" Марселино Кареазо от ЦСКА - София и Оливие Вердон от Лудогорец са със спрени състезатени права.