Ръководството на Ботев Враца официално внесе жалба срещу реферите от мача на тима в Ефбет Лига срещу Арда. Това обявиха от клуба.

Ето какво се казва в тяхното съобщение:

"Ръководството на Ботев Враца би искало да информира футболната общественост на България, че официално внесе жалба срещу арбитъра Красен Георгиев и ВАР съдията Георги Гинчев, които бяха ангажирани с ръководството на футболната среща от 28-мия кръг на първенството ПФК Арда Кърджали – ПФК Ботев Враца.

В началото на сезона клубът изрази публична позиция, относно съдийските отсъждания, в няколко мача. Тогава попитахме реферите и Съдийската комисия, какви са критериите за отсъждане на дузпа и дали те зависят от имената на отборите. Отговор не получихме.

В двубоя Арда – Ботев Враца реферите отсъдиха дузпа за домакините от Арда в 79-ата минута на срещата, която може да събуди единствено недоумение. Красен Георгиев безкомпромисно посочи бялата точка, а Георги Гинчев не реагира по никакъв начин. Реферите не реагираха и след изпълнението на 11-метровия наказателен удар, когато футболист на домакините бе навлязъл в наказателното поле още преди шута на Радослав Цонев.

В приложения видеоматериал показваме ситуацията още веднъж, като обръщаме внимание на още няколко решения на рефера, който умишлено или не не отсъди нарушения и не показа задължителни картони за нарушения на футболисти на Арда.

В предишните няколко седмици Ботев Враца си замълча, когато отборът бе видимо ощетен и загуби поредица от точки. Няма да се връщаме към домакинството срещу Арда, когато не бе зачетен гол, след като линията на засада от ВАР бе "начертана“ изключително криво. Не казахме нищо, когато гол срещу Хебър не ни бе зачетен, след като дори ВАР не успя да докаже, че Браян Переа е в положение на засада. Замълчахме си, когато бе отсъдена дузпа за Черно море, за която нито едно видеоповторение не доказа, че съществува играта с ръка, която съдията видя…. В приложеното видео припомняме още няколко ситуации от началото на сезона, в които отборът видимо бе ощетен от съдиите", се казва в съобщението на Ботев Враца, публикувано на техния сайт.

От клубът призовават борбата на отборите в Първа и Втора лига да се решава на терена и да не е повлияна от реферски действия или бездействия.