Във втория полуфинал за деня с българско участие на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки Алейна Мехмед загуби с единодушно съдийско решение и резултат 29:27. Тя ще си тръгна от напредварата с бронз в категория до 81 килограма след поражението от унгарката Нора Комятхи в Ереван, Армения.

Сънародничката ни започна добре срещата и отбеляза с няколко силни атаки. Нейно най-силно оръжие в двубоя бе комбинацията от ляв прав и десен прав, но умело контрираше и с ляво кроше. Мехмед контролираше центъра на ринга и притискаше съперничката си към въжетата през по-голямата част от рунда. Унгарката получи забележка за непозволени удари с вътрешната част на ръкавицата, а през втория рунд дори и бе отнета и точка.

Втората част стартира по-убедително за унгарката, която започна да атакува по-смело и да се движи повече, и по-умело на ринга. Въпреки, че инициативата бе поета от Алейна и в тази част, съдиите присъдиха рунда на Комятхи.

В последните 3 минути Мехмед опита да обърне хода на мача, но унгарката се отбраняваше добре и контрираше с крошета при всяка възможност. Тя успя да запази преднината си, за да вземе рунда.

Последният ни сънародник, който ще се качи на ринга в Ереван днес е Викторио Илиев. Той ще се изправи срещу Артьом Толстой.