Старши треньорът на Арсенал - Микел Артета заяви, че битката за титлата в Англия все още не е приключила. Утре "артилеристите" приемат Челси в мач от 34-ти кръг на Висшата лига. Лондонското дерби ще се проведе на "Емирейтс Стейдиъм" от 22:00 часа българско време.

"Топчиите" нямат победа в последните си 4 шампионатни мача и вече не са лидери във временното класиране. Манчестър Сити е водач в подреждането с точка пред Арсенал, но и с мач по-малко от столичани. Въпреки това, испанският треньор вярва, че първото място все още не е напълно загубено.

"Вече нищо не зависи от нас", заяви Артета на пресконференцията преди мача със "сините".

"Единственото, което можем да направим, е да спечелим оставащите ни мачове. Точно това ще се опитаме да направим. Останалото е в ръцете на Манчестър Сити. Остава най-хубавата част от сезона. Имаме още 5 срещи. Нищо не е приключило. Бих платил доста пари, за да сме в същата позиция и следващя сезон", добави старши треньорът на Арсенал.

"Трябва да благодарим на играчите и на хората в клуба, че успяха да ни врънат в Шампионска лига. В началото на сезона малцина вярваха, че можем да го постигнем. Тъжни сме от загубата от Сити, но все още сме гладни за победи и искаме повече", каза още Артета.