Първо и трето място за българските клубове "Стар тийм“ и "Радулов“ на Европейска купа по кикбокс в Атина.

Състезателите на спортен клуб "Стар тийм“ заеха първо място в комплексното класиране по медали на Европейска купа по кикбокс "Атина Чаландж 2023“. Надпреварата е ежегодна от календара на международната феделация "WAKO“ за стиловете на татами и лоу кик на ринг, но страната ни участва само в леките стилове.

В конкуренцията на 1600 състезатели от 110 клуба в Атина, възпитаниците на треньорите Иван Георгиев и Деница Миленкова спечелиха комплексната купа с актив от 32 златни, 29 сребърни и 58 бронзови отличия.

Другият роден клуб, който се състезава в Атина "Радулов“ се нареди на третата позиция в комплаксното класиране със спечелени 22 златни, 11 сребърни и 16 бронзови медали.

Втората позиция бе за унгарския клуб "Халкер Кирили тийм“(25 златни, 10 сребърни, 10 бронза).

Очаквано Световните ни и европейски шампиони спечелиха златни отличия в своите категории и различните стилове, в които участваха.

С най-много титли се завръща Анелия Тодорова, която постигна категорични победи в категория до 55 кг. и спечели златни медали в трите стила пойнт файтинг, лайт контакт и киклайт контакт.

Александра Георгиева прибави в многобройната си колекция от отличия 2 златни медала в стиловете пойнт файтинг и лайт контакт, както и сребро в кат. до 55 кг. и бронз от оупън категорията при жените.

Кристина Николова спечели златен медал в кат. –55 кг. , стил киклайт контакт и сребро в лайт контакта.

Многократният ни световен шампион Борислав Радулов отново бе недостижим на татамито и грабна титлата в кат. -57 кг. стил пойнт файтинг.

Двукратният ни вицеевропейски шампион Иван Кръстанов спечели два златни медала в категории –79кг. и -84 кг. стил лайт контакт, както и бронз в киклайт контакта.

Следващата междуранордна проява за родните национали по кикбокс ще е Световната купа в Истанбул, който стартира на 15 май 2023г.