Тази вечер в 19:15 стартира финалната серия от мъжкото волейболно първенство в Италия, където един срещу друг до три победи от пет мача ще играят отборите на Трентино и Кучине Лубе Чивитанова. Новият шампион в Италия ще се определи и от представянето на българските звезди от две различни поколения.

Легендарният Матей Казийски ще се опита да върне титлата в Трентино, но срещу себе си има младата звезда на българския волейбол и националния отбор на страната ни Алекс Николов. Отборът на Тренто не е играл във финална серия от 6 години, а последният триумф с титлата е именно от предишния престой на Матей Казийски в отбора - през 2015 година.

Легендарният български волейболист е състезателят на Тренто с най-много участия за италианския клуб във фазата на плейофите в местния шампионат - 84. 20 от тези срещи на Казийски са във финални серии.

От другата страна на мрежата ще бъде младата звезда на българския национален отбор - Алекс Николов, който е вторият в своята фамилия, който ще има възможност да спечели първенството на Италия. През сезон 2007/2008 година баща му - Владимир Николов печели златните медали с отбора на Тренто, където е съотборник с Матей Казийски.

Александър Николов се присъедини към Кучине Лубе Чивитанова през миналата година и може още в първия си сезон да стане шампион. След срещата тази вечер, вторите два сигурни мача от серията са на 4 май и 7 май.