Роял Антверп спечели Купата на Белгия, след като на финала на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел победи с 2:0 Мехелен. Гол от дузпа преди почивката на Винсент Янсен и второ попадение в края на мача, дело на Мишел-Анже Баликвиша осигуриха трофея на най-стария клуб в страната. Това е четвърта купа на страната във витрината им в цялата история след 1955-а, 1992-а и 2020-а година.

Малко, след като минаха 30 минути от началото на двубоя защитникът Дрийс Вутерс събори в наказателното поле Юрген Екеленкамп и Янсен вкара за 1:0 от втори опит. Янсен трябваше да изпълни повторно наказателния удар, тъй като бе ритнал първия път преди съдията Джонатан Лардо да даде сигнал. След това при повторението избра другия ъгъл и узакони преднината на състава си.

През второто полувреме Мехелен опита да пренесе играта в половината на противника, но бяха наказани 10 минути преди края на контраатака. Баликвиша, който замени Янсен, получи подаване от Калвин Стенгс и вкара кълбото в мрежата. Антверп отива в плейофния кръг на Лига Европа и при елиминирането на един противник ще играе в групите.