Волфсбург победи Майнц 05 с 3:0 в последна среща от 30-я кръг на Бундеслигата и го измести в класирането. 4 мача преди края на сезона "вълците" са седми в таблицата. Текущото място би било достатъчно за участие в Лигата на конференциите, ако Фрайбург или РБ Лайпциг, а не Айнтрахт Франкфурт или Щутгарт спечелят Купата на Германия. Двубоят с Майнц, който преди това бе непобеден 10 пъти поред, бе лесен за възпитаниците на Нико Ковач.

В първия четвърт час домакините водеха с 2:0, след като Йонас Винд откри резултата в 5-та минута, а Себастиан Борнаув удвои в 13-та. Винд даде преднина на своите след комбинация и подаване на Матиас Сванберг, и прехвърли вратаря Робин Центнер за 1:0. Датчанинът вкара гол в Бундеслигата за първи път от 24 януари, когато се разписа за 5:0 срещу Херта.

Борнаув удвои преднината с глава, засичайки центриране от фланга на Патрик Вимер. В 28-та минута Винд направи 3:0, този път след отлична игра на Ридле Баку, който пусна топката в малкото наказателно поле. До края на първата част вратарят Кун Кастеелс спаси с крак удар на Карим Онисимо и остави сериозната преднина на своите.