Олимпиакос, с най-добрия български баскетболист Александър Везенков, излиза в Пирея срещу турския Фенербахче тази вечер в мач №2 от четвъртфиналната серия между двата отбора от най-престижния европейски клубен баскетболен турнир Евролигата.

Двубоят е от 21:30 часа.

В първия мач от серията, който също се изигра в Пирея, Олимпиакос победи със 79:68 точки.

Гръцкият тим влиза в мача в серия от пет поредни успеха във всички турнири, в които участва. В последните си десет мача във всички надпревари Везенков и компания имат само един загубен мач.

В лагера на Олимпиакос няма сериозни проблеми с контузени. За Фенербахче мачът пропускат заради травми Неманя Биелица, Девин Букър и Самет Геийк. До последно несигурно остава участието на Скоти Уилбекин, който има проблеми с коляното.

Барселона приема литовския Жалгирис Каунас във втори мач от серията. Този двубоя е от 21:00 часа. Домакините спечелиха първия мач, който също се изигра в Барселона, с 91:69 точки.

Барселона е в серия от пет поредни успеха във всички турнири, В последните си десет мача тимът има само две загуби.

Тимът на Жалгирис също е във форма, като загубата от Барселона в първия мач от серията бе първа за тима след десет поредни успеха.

Заради травми в лагера на Жалгирис не могат да разчитат на американците Кийнън Евънс и Тайлър Кавано, както и на Лютауарас Лелевичюс.