ЦСКА гостува в Пловдив на Академик в последна среща от редовния сезон на мъжкото ни баскетболно първенство в 19:00 часа. До момента възпитаниците на Росен Барчовски записаха 20 победи и си гарантираха третото място. 

"Армейците" отново няма да бъдат в пълен състав, защото Таменанг Чо пропуска мача поради травма, съобщиха от клуба. От началото на сезона в НБЛ ЦСКА изигра 29 срещи и едва в 4 от тях Барчовски можеше да разчита на оптималния си състав. Добрата новина е, че днес с отбора ще пътува Брандън Йънг

В последния мач между двата тима в Пловдив "Червените" бяха убедителни и достигнаха трицифрен резултат 100:73. Тогава отсъстващия днес Чо изигра великолепен мач и остана на една асистенция от първия трипъл-дабъл за играч на "Червените" през сезона (11 точки, 14 борби и 9 асистенции). 

Той е и баскетболистът най-бързо достигнал 200 точки с екипа на ЦСКА - в рамките на 11 срещи. Срещу Академик Пловдив Мартин Сотиров реализира рекордните в кариерата си 30 точки. Той е и лидер по отбелязани тройки в отбора, като води с две пред Алекс Симеонов

Днес двамата ще определят най-добрия стрелец от далечно разстояние на ЦСКА в редовния сезон. Срещата днес ще бъде номер 100 в кариерата на Дамян Минков в НБЛ. Той, заедно с Мартин Сотиров, Алекс Симеонов и Зейн Ноулс взеха участие във всички мачове на ЦСКА през сезона.