Провеждането на финал на Шампионската лига в САЩ е възможно, защото УЕФА се стреми да се възползва от нарастващата популярност на футбола в страната. Това мнение изрази в интервю за подкаста "Men in Blazers" президентът на европейската централа Александър Чеферин.

"Обсъждаме тази идея, но тази година финалът е в Истанбул, догодина е в Лондон, а 25-та в Мюнхен и след това това ще видим", каза Чеферин.

Най-важният мач в европейския клубен футбол никога не се е провеждал извън континента от началото на турнира на шампионите през 1955 година, но Чеферин каза, че прекъсването на традицията е напълно възможно.

"Това, което ме шокира е, че финалите на Европейското първенство бяха гледани от повече хора в Съединените щати, отколкото финалите на НБА... За 30 мача от Европейското зрителите бяха като зрителите на Супербоул", каза още Чеферин.

Президентът на УЕФА обясни, че часовата разлика е проблем, особено ако се играе следобед на тихоокеанското крайбрежие, което ще доведе до началото на мачовете около полунощ в Европа.