Астън Вила продължи прогреса си при Унай Емери и вече е в топ 5 на класирането, след като спечели домакинството си на Фулъм с 1:0 от междинния 33-ти кръг на английската Висша лига. Тимът от Бирмингам вече е с 10 поредни мача без загуба и пет поредни победи у дома.

Единственият гол беше дело на Тайрън Мингс в средата на първото полувреме. В самото начало на срещата попадението на Юри Тилеманс от състава на Фълъм беше отменено заради засада.

  Астън Вила постигна исторически рекорд във Висшата лига, след като стана единственият отбор в историята на първенството, който се разписва във всеки един от първите 20 двубоя под ръководството на нов мениджър.

Успехът срещу Фулъм позволи на тима от Бирмингам да се изкачи временно до петото място във Висшата лига, събирайки актив от 54 точки и изпреварвайки с една Тотнъм, който е с мач по-малко. Фулъм е девети с 45 точки.

В останалите срещи снощи:

Уулвърхемптън спечели с 2:0 домакинството си на Кристал Палас. Благодарение на автогол на Андерсен в самото начало на срещата и реализирана дузпа от Рубен Невеш в добавеното време на двубоя Вълците постигнаха трета поредна домакинска победа, което им се случва едва за втори път в ерата на висшата лига.

В късния двубой лийдс Юнайтед и Лестър не си помогнаха в борбата за оцеляване, завършвайки 1:1. Поделената точка оставя и двата отбора с крехък аванс пред зоната на изпадащите.