Шампионът Лудогорец победи Черно море с 2:1 във Варна в първи мач от полуфиналите в турнира за Sesame Купа на България.

Халфът на "моряците" Алекс Фернандес откри резултата в 14-ата минута, но гостите обърнаха мача в своя полза. Само 3 минути по-късно Нонато изравни, а в 34-ата Игор Пластун засече центриране от фаул на Кирил Десподов за 2:1. 

В 83-ата минута Стефан Велев от домакините спъна в гръб Кайо Видал от Лудогорец в центъра на терена. Волен Чинков показа жълт картон на бившия полузащитник Левски, Берое и Славия, но след като прегледа ситуацията на VAR-монитора арбитърът промени първоначалното си решение и показа червен картон.

Черно море влезнаха в мача в отлична форма, като в последните си пет официални двубоя имат пет успеха. Последната загуба на играчите на Илиян Илиев бе от Лудогорец в Разград с 2:3 на 12-и март.

Шампионът също набра скорост, като има само победи в последните си шест официални срещи. По пътя си в турнира Черно море отстрани последователно Литекс, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София.

Отборът на Лудогорец се справи с Розова долина, Левски и Спартак (Варна). В шампионата този сезон двата тима си размениха по една домакинска победа с 3:2.