Шави Ернандес, който е треньор на лидера в испанската Ла Лига - Барселона заяви на пресконференция, че следващия мач на "каталунците", който е срещу Райо Валекано ще бъде труден.

"Утре ще бъде много труден мач за нас. Теренът им е по-малък и това е най-тежкият и адски съперник в добрия смисъл на думата. Те се борят за всяка топка. Като скала са, това е отборът, който играе най-интензивния футбол.

Всяка победа ни дава повече сигурност. Остават още 24 точки, имаме 11 преднина. Това е голям аванс, но не решаващ. Всяка победа е още една крачка", каза Шави.

Запитан дали отборът му може да стигне до 100 точки в Ла Лига, той отговори: "Не мисля за рекорди - нито за допуснатите само 9 гола, нито за 100 точки. Но ние се класирахме за Шампионската лига осем кръга преди края", припомни той.

11 точки от Реал Мадрид показват какво сме направили през сезона.

Знаете, че обичам да говоря за Лео Меси, но не е моментът сега.

Привилегия е да работя с Тер Щеген. Познавам характера му, той е перфекционист. Много е методичен. Знаеше, че трябва да се подобри и днес е най-добрият вратар в света. За това помогна и нашият стил на игра.

Гави е играч, който не бяга от контактите, много е силен. Казвали сме му, че трябва да внимава, когато получи предупреждение. В последния мач получи жълт картон в първата минута и до края запази контрол", каза още Шави.

"Ако спечелим следващите 9 точки, ще вземем титлата, но първо имаме много труден мач утре", заяву Ернандес.

Мачът е утре от 23:00 часа българско време на стадион "Вайекас" в Мадрид.