Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира състоянието на тима му преди гостуването на Уест Хем в двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. В този мач мърсисайдци ще се опитат да приближат до топ 4, като в момента изостават на 9 точки от четвъртия Манчестър Юнайтед.

Според наставника мачът ще е труден за футболистите му и по думите му Ливърпул все още трябва да докаже, че е достоен за европейския футбол през следващия сезон, въпреки че увеличи надеждите си за класиране с двете поредни победи във Висшата лига.

"Трябва да продължим. Имаше много неща, които да харесаме в последните два, два и половина мача и това е, което трябва да продължим. Трябва да сме сигурни, че не е твърде трудно за хората да ни гледат, че ще го харесат отново", коментира Клоп на пресконференцията преди двубоя.

"Не можем да говорим за постоянство, когато спечелиш два мача, особено когато победиш във втория", добави мениджърът. Според него играта в защита на тима му в мача срещу Нотингам не е била на добро ниво.

Мениджърът изрази надеждата си, че Роберто Фирмино ще бъде на разположение преди края на сезона и похвали завърналия се от контузия Диого Жота.

"Ако Диого може да поддържа форма, той наистина е изключителен играч, защото знае как върви футболът. Той е един от тези играчи, които може би цял ден могат да обсъждат нещата във футбола, защото самият той мисли много. Това прави много лесна работата с него. Единственият му проблем беше, че получи контузия тази година, иначе нямаше да има само четири гола", отбеляза Клоп.