Бившият италиански национал Фабио Канаваро е доволен, че Наполи е близо до спечелването на титлата в Серия "А". Той смята, че успехът до голяма степен се дължи на треньора Лучано Спалети. Това ще е първа титла за клуба от 1990 година насам, когато в отбора играе покойният Диего Марадона.

Неаполитанците са само на седмица от това да потвърдят и математически трофея. За целта този уикенда трябва да спечелят срещу Салернитана като домакин, а Лацио да не победи Интер в Милано.

"Тази титла има различна история от предишните. Тя е за Наполи, но и за доброто на италианския футбол. Доминацията на отбора, воден от Спалети, принуди останалите клубове да се насочат към различни цели", сподели световният шампион пред Gazzetta dello Sport.

"По този начин имаме 5 отбора в полуфиналите на европейските клубни турнири. Това е много добре в момента. Подобно на Севиля, който в последните години не може да се цели в титлата в Ла Лига, но натрупа престиж в Лига Европа. Предишните титли на Наполи имат уникален, необичаен знак - Марадона. Той написа фантастични страници в историята. Присъствието му бе магнетично. Сега мисля, че трябва да отдадем дължимото на Лучано Спалети", заяви той.

"Спалети постигна отличен баланс в играта и отборната работа. Той е ефективен и успешен. Много опитват, но малко успяват, а той постигна нещо, което може би дори той не е вярвал в началото. Помня първата му пресконференция. Развитието е огромно", коментира още 49-годишният италианец.