Световната № 3 Джесика Пегула има повече пари от холивудските звезди Райън Рейнолдс и Роб Макелхени взети заедно. В събота клубът им Рексъм се изкачи в Лига 2, което е четвъртото ниво на английския футбол след 15 години пауза.

Въпреки голямата инвестиция на Рейнолдс и Макелхени, финансовото им състояние не може да се мери с това на Пегула. Първият е с нетно богатство от 300 милиона долара, а вторият имат 50. Техните 350 милиона не могат да се мерят със средствата на Пегула, която има на разположение 6.7 милиарда долара според "Форбс“.

Световната № 3, която ще играе тази седмица на WTA 1000 турнира в Мадрид има богато семейство, благодарение на баща си Тери. Той е собственик на Бъфало Билс от НФЛ, Бъфало Сейбърс в НХЛ, Рочестър Американс в Американската хокейна лига и клубовете по лакрос Бъфало Бандитс и Рочестър Хайтхоукс. Бизнесменът е основател на организацията Pegula Sports and Entertainment, под чиято шапка са петте спортни клуба.

Сумата, която Джесика Пегула ще наследи от баща си ще е по-голяма от общото богатство на Мария Шарапова (между 180 и 196 милиона), Серина Уилямс (260 милиона) и Роджър Федерер (между 550 и 600 милиона) взети заедно.