Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс отбеляза 22 точки и взе 20 борби, а тимът му постигна третата си победа в серията от първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация срещу състава на Мемфис Гризлис със 117:111 точки след продължение.

"Езерняците" са вече само на един успех от елиминирането на втория от Западната конференция в редовния сезон. Дезмънд Бейн беше най-резултатен за Мемфис с 36 точки, но те бяха недостатъчни за тима му, който има само една победа от началото на серията. Другата суперзвезда на Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис също завърши с "дабъл-дабъл" - 12 точки и 11 борби.

Леброн Джеймс вкара ключова стрелба в края на редовното време и прати мача в продължение, а след тази среща "Кралят" подобри още един рекорд. Джеймс вече е най-възрастният баскетболист (38 години и 115 дни), който постига "дабъл-дабъл" от поне 20 точки и толкова борби.

20 борби са също и рекорд за самия Леброн Джеймс. Той стана и първият състезател на ЛА Лейкър, успял да запише поне 20 точки и поне 20 борби в мач от плейофите на НБА, след Шакил О'Нийл, който го постигна през 2004 година.

Лейкърс ще има първа възможност да затвори серията в петия мач, който е в сряда в Мемфис.