Велислав Вуцов застава начело на Янтра за трудните битки до края на сезона във Втора професионална лига, съобщиха от клуба. Опитният специалист, донесъл единствената до момента турнирна купа на представителния габровски отбор, беше официално назначен днес и следобед проведе първото си тренировъчно занимание със състава.

Вили Вуцов е кръвно свързан с Габрово. Синът на габровската футболна легенда Иван Вуцов за втори път поема кормилото на Янтра. През 2002-ра той даде своя сериозен принос за влизането на отбора в "Б“ група и спечелената Купа на Аматьорската лига с победа над Родопа на финала в София. В треньорската си кариера е водил отборите на Левски, Славия, Ботев (Пловдив), Черно море, Спартак (Варна), Спартак (Плевен), Марек, Калиакра и Царско село. През този сезон 55-годишният специалист за известно време беше начело на един от лидерите във Втора лига – Крумовград. Именно срещу тима от южния град ще бъде повторния дебют на Вуцов като старши треньор на Янтра идната събота.

"Аз на Габрово не гледам като на всеки друг град. Фамилията ми е от тук, на този стадион е обликът на баща ми. Аз имам сантименти и нямам право на ези-тура, дошъл съм да свършим работа. Ситуацията е много трудна, отборът е в лошо точково и игрово състояние, но ако беше различна, най-вероятно нямаше да ме поканят. Свикнал съм да водя горещите кестени от огъня и не ме е страх. Иска се първо да се спасим, а по-нататък ще мислим върху всичко останало. Искам да накарам привържениците да се усмихнат. Да подкрепят отбора, до вярват в отбора и да се вдигаме заедно. От нас зависи да ги караме да си тръгват от стадиона щастливи, а от тях – да идват и да ни подкрепят“, заяви новият треньор.