31-ият кръг в италианската Серия А приключва с много важния двубой между Аталанта и Рома. Срещата, която започва тази вечер в 21:45 часа, повиши значението си за разпределението на местата в зона "Европа" на италианския шампионат, след като Ювентус получи обратно своите отнети точки и "старата госпожа" се изкачи до третото място в класирането.

Това стана именно за сметка на Рома. Играчите на Жозе Моуриньо ще трябва да преследват успех в днешното си гостуване, за да се изравнят по точки с Ювентус и да очакват следващия кръг на четвъртото място. Римски вълци са в добра форма, продължиха напред към полуфиналите в Лига Европа, а в първенството са с три поредни победи.

Турнирът е още едва възможност за класиране в Шампионската лига, но още след мача с Фейнорд Моуриньо беше категоричен, че отборът му трябва да се концентрира върху двубоя с Аталанта.

Домакините, които бяха основен претендент за шестото място, вече се намират на пет точки от него с мач по-малко от Интер, но без победа в последните си две срещи.