ЦСКА - София ще има ново съоръжение, което се очаква да е от 4-та категория на УЕФА и с капацитет от 16 000 седящи места. Това стана ясно при представянето на проекта днес. Съоръжението се очаква покрива всички изисквания на европейската футболна централа, за да могат "армейците" да играят европейски двубои на него.

Екипът, изготвил проекта, обяви, че проектът вече е входиран в общината и се очаква разрешително за строеж. Трябва да бъдат издадени и други разрешителни, проектът трябва да премине през още институции, но се очаква строителството да започне през есента и да бъде завършено до 18 месеца.

Изграждането на стадиона е съобразено с всички изисквания, защото то трябва да влезе в гранциите на настоящото съоръжения. Заради това и капацитетът му е такъв, защото това е максимумът в това пространство, обясниха от екипа, изготвил проекта.

Старите пилони за осветление ще бъдат премахнати и ще бъде монтирано ново модерно LED осветление. Специално внимание ще бъде обърнато на тревата, като ще бъдат изградени системи, които ще гарантират, че тревното покритие ще бъде на топ ниво през цялата година.

Предстоят още консултации и с представители на УЕФА, за да е сигурно, че стадионът ще може да покрие четвъртата категория.

Терените за школата ще бъдат преместени. Част от тях ще бъдат на базата на ЦСКА в Панчарево, а за най-малките футболисти се търси място, където да тренират в София. Все още не се знае къде ще той.