Без грешка приключи европейската квалификация за българския национален отбор за жени под 17 години. Момичетата на Владислав Тодоров взеха 3 от 3 мача, а в последния победиха Германия с 3:1 гейма.

Двубоят бе директен спор за първото място в група "А", въпреки че срещата не бе от значение за класирането на тима, който си осигури квотата за Европейското първенство още в събота. С успеха обаче младите лъвици оглавиха потока, информираха от родната федерация по волейбол.

Бундестима също се класира на шампионата на Стария континент през юли, след като зае второто място в Група "А" с две победи и една загуба. Толкова има и Словакия, но германките спечелиха директния двубой с 3:1.

Пълна зала и много силна подкрепа от трибуните получиха националките ни в неделния мач. България и Германия изиграха най-красивата среща от квалификациите през трите дни в зала "Христо Ботев" в София. Мачът предложи волейбол на високо ниво с красиви отигравания и много атрактивни спасявания.

Тодоров заложи на следния стартов състав: Една Тодорова, Лия Млякова, Мариела Петрова, Вяра Парапунова, Деница Ангелова и Дарина Нанева.

Вяра Парапунова завърши с 16 точки, а Калина Венева добави 13. Българките направиха и 6 точки на блокада. Изявените лидерки в състава на Бундестима - Леана Грозер и Марика Локер, отново се отличиха от съотборничките си и завършиха, съответно с 18 и 14 т.

В първата среща от последния ден Словакия се наложи трудно над Кипър с 3:2 гейма (19-25, 25-20, 20-25, 27-25, 8-15). Кипърките приключиха квалификациите без победа и на последното четвърто място.