Левски спечели срещу Берое с 1:0 в като домакин в 27-я кръг на Първа лига. Със спечелените 3 точки "сините“ се изравниха с по 48 точки с четвъртия Черно море. Берое остава 12-и с 24 точки.

Домакините владееха инициативата през по-голямата част от мача, но не успяха да отбележат попадение във вратата на Берое.

Левски застраши вратата на старозагорци в началните минути на двубоя. Уелтон проби отляво в седмата минута и центрира, но ударът на Роналдо бе неточен.

6 минути по-късно след ъглов удар, изпълнен от Филип Кръстев, Цунами засече топката с глава, но стреля над вратата.

Играчите на Левски на два пъти имаха претенции за дузпа в средата на първото полувреме. Първо след падане на Роналдо в наказателното поле, последвало съприкосновение с Машедо, а малко по-късно за игра с ръка от състезател на Берое. И в двете ситуации реферът Владимир Вълков прецени, че няма основание да отсъди наказателен удар.

Минута преди края на първото полувреме Филип Кръстев изпълни пряк свободен удар, но прати кълбото в стената.

В 52-та минута влезлият като резерва Вини Трибуле излезе на добра позиция за Берое и стреля, но Ван дер Каап блокира удара му.

5 минути по-късно Келиан вар дер Каап вкара топката в мрежата на старозагорци сред като засече центриране, но попадението не бе зачетено заради засада.

Уелтон пробва удар от дистанция в атака за Левски в 67-та минута, но стреля неточно, а две минути по-късно Роналдо подаде към Рикардиньо в наказателното поле, но и той пропусна да даде преднина на "сините“, след като топката бе изчистена от защитник на Берое.

Отново Уелтон създаде опасност за гостите, стреляйки към вратата, пазена от Иван Караджов, но стражът отрази удара.

Последва атака за Берое, при която Вини Трибуле прати топката вляво от вратата на "сините“.

В 90-та минута Марин Петков бе спрян с нарушение на границата на наказателното поле. Изпълнението на свободния удар се забави от нахлули на терена фенове, а след това Патрик Габриел-Галчев не сполучи при изстрела си.

Решителният удар за Левски дойде в петата минута на добавеното време, когато след асистенция на Андриан Краев, Асен Чандъров с отличен изстрел вкара за 1:0.