Негативната серия на Ница продължи и в Лига 1, след като отстъпи с 1:2 на свой терен срещу Клермон в 32-я кръг.

Докато през седмицата "червено-черните" загубиха със същия резултат след продължения от Базел, днес поражението ги остави на 7 точки от местата за връщане в континенталните турнири. На другия полюс е Клермон, за който това е историческа четвърта поредна победа. Никога от влизането си в Лига 1, отборът не е печелил 4 мача един след друг. С днешните 3 точки съставът събира 46 и се нарежда девети.

Мохамед Шам откри резултата за гостите в 37-та минута, но 4 по-късно голмайсторът на домакините Гаетан Лаборде изравни. 7 минути преди края Саид Кауи осигури успеха на гостите.

Троа продължава да се бори за оцеляването си и завърши наравно 2:2 при гостуването си на Нант, който е директен съперник. За домакините този резултат, който дойде в последните секунди, е добър, защото разликата от 10 точки се запази. Макар да се виждаше победител след точно изпълнена дузпа от Уилсон Одобер във 2-та минута на добавеното време. Съдията Жереми Пиняр трябваше да се консултира с ВАР край страничната линия, за да даде дузпата за гостите. Още в ответната атака Нант стигна до равенство 2:2 с точния изстрел на резервата Еван Гесар.

Троа и Аячо имат по 22 точки на 18-о и 19-о място, но изостават на цели 10 от Нант, Брест и Страсбург, които са точно над тях.

В идентичен двубой на остров Корсика местният Аячо и Брест не си вкараха голове за 0:0. Домакините трябваше да играят с човек по-малко в последните 30 минути, след като Йоан Тужгар бе отстранен с червен картон, но все пак останаха само с точка, която е първа за тях от 6 мача насам.

Тулуза изненада Лориен с 1:0 навън след гол на Закария Абухлал в 68-та минута. Домакините са 11-и с 45 точки, а гостите 12-и с 41.