Бившият нападател на Япония Казуйоши Миура добави ново постижение към кариерата си, след като дебютира за португалския втородивизионен клуб Оливейрензе на 56-годишна възраст.

Миура, който се присъедини към Оливейрензе под наем от Йокохама по-рано тази година, влезе в игра в 90-та минута при победата с 4:1 на Академико де Визеу.

Футболната лига на страната обави, че Миура е най-възрастният футболист, играл някога в португалския футбол - на 56 години, един месец и 24 дни. Оливейрензе е на десето място в Лига де Онра.

Казу Миура, който играе 38-и сезон в професионалния футбол, започва кариерата си в Япония в началото на 80-е години. След това е играл за бразилските грандове Сантос и Палмейрас. По един сезон се подвизава в италианския Дженоа, хърватския Кроация Загреб и австралийския Сидни. Португалия е шестата страна, в която той се състезава.

Миура има 89 двубоя и 55 попадения за националния отбор, с който не е участвал никога на Световно първенство. Неговият последен мач за "самураите" е през 2000 година.