Неделната програма на 32-ия кръг в английската Висша лига предлага дерби, в което залогът е от сериозно значение за крайното класиране. В 16:00 часа Нюкасъл приема Тотнъм в мач, който е със значение от 6 точки, защото това са двата отбора, които са най-замесени в борбата за последното място в "Топ 4".

Футболистите на Еди Хау приемат лондонския съперник с три точки преднина и мач по-малко. Авансът им пред "шпорите" беше съхранен, въпреки загубата на Нюкасъл от Астън Вила и благодарение на това, че Тотнъм отстъпи на Борнемут в последните срещи на двата отбора.

Лондонският тим трябва да спечели, за да съхрани шансовете си за участие в Шампионската лига, а Нюкасъл може да догони поне временно в класирането третия Манчестър Юнайтед.

Отново в 16:00 часа е и другия двубой със голям залог и съседи в класирането. Борнемут приема Уест хем. Двата отбора са все още замесени в борбата за оцеляване, а домакините могат да търсят трети пореден шампионатен успех, с който да направят още една крачка към сигурността, а лондонският тим трябва да гони позитивен резултат, за да увеличи дистанцията от опасната зона, която е само три точки. При успех днес Уест Хем дори ще изпревари днешния си съперник в класирането.