Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана доволен от успеха на своя тим над Нотингам Форест с 3:2 в среща от 32-ия кръг на Висшата лига на Англия. Германецът анализира мача и отдаде заслуженото и на противника.

"Да, Форест ни затрудни доста. Особено, когато топката бе извън игра, тогава за тях мачът започваше. Тъчовете създаваха истинска суматоха. Във футбола може да се подготвиш за почти всичко, така че трябва да работим и над това вбъдеще. В този случай не бяхме добре подготвени. Знаехме за тази опасност. Ниакате хвърля топката опасно в наказателното поле. Можехме да се намесим по-добре при първата топка. Конате се хвърляше твърде безрасъдно в единоборствата с всеки около себе си. При втората, третата и четвъртата топка също не реагирахме добре, защото съперникът печелеше всяка от тях и връщаше кълбото в близост до вратата. Особено при втория им гол, трябваше да изчистим топката. Когато един играч не е директно замесен в единоборството, трябва да умее да чете ситуацията. Един се бори за топката, а останалите трябва да са готови да се намесят след това в местата, откъдето може да дойде опасността. Затова казвам, че не действахме достатъчно добре. Ние също отбелязахме от статични положения, но те бяха различни", заяви Клоп.

"Това бе странен мач с голямо владеене на топката от наша страна. През първото полувреме процентът бе около 86, което е изключително странно. Това усложни ситуацията, защото трябваше да покажем търпение. Знам, че много хора смятат, че през първото полувреме във футбола рядко може да се получи фантастична игра. Тогава е нужна здрава работа, а момчетата направиха точно това. Първият гол много ни помогна, но след това започнаха уроците. Те също отбелязаха. Реагирахме добре и отново поведохме. Всичките ни попадения бяха супер умни, след добри центрирания и добри изстрели", допълни германецът.

"Трябваше да контролираме мача по-добре. Всъщност, през повечето време го контролирахме, но имаше малки моменти, в които не действахме добре. Един тъч довеждаше до хаос. Това усложни живота ни, но ние се справихме и съм доволен. Видях много неща, които ми харесаха. Това бе по-различен мач от този с Лийдс. Трябваше да отбележим, за да накараме съперника да промени играта си. След това трябваше да удържим тази преднина. При 1:0, ако отбележиш втори гол, това може да промени хода на мача. В противен случай това няма да се случи. Съперникът стоеше прибран дълбоко и чакаше своя шанс. Ако топката излезеше в тъч, те ставаха опасни", добави още Юрген Клоп.