България вече има 9 отличия от шампионата на континента по борба за мъже и жени, който продължава в хърватската столица Загреб.

С това си представяне страната ни се намира на пето място по медали преди последния ден от първенството.

Вчера отличия за страната ни спечелиха Абу-Муслим Амаев (на снимката) при 63-килограмовите и Семен Новиков в категория до 87 кг в класическия стил. Това са дебютни медали за тях на голям форум по родния трибагреник.

До момента отборът ни има две титли - на Мими Христова (65) и Юлияна Янева (68), сребро на Микяй Наим (65) и Рамазан Рамазанов (70) в свободния стил, както и бронз на Евелина Николова (57), Биляна Дудова (62) и Георги Вангелов (57).

Днес за златото ще се борят Кирил Милов (97) и Едмонд Назарян (60), а Дейвид Димитров (72) ще трябва да мине през репешажите за бронза. И тримата се състезавал в класическия стил.

В неделния ден репешажите започват от 16:30 часа, а финалите са от 18:15 ч.

В класирането по медали води Турция с 15 медала, от които 5 златни, 3 сребърни и 7 бронзови. Втори са Азербайджан с 11 отличия, от които 3 златни, 6 сребърни и 2 бронзови, а на трето място са Украйна с 9, от които по 3 във всеки цвят. Пред България е само още Армения. Те имат 4 медала, но от тях 3 титли и 1 бронз.