Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев каза, че "червените" са изстрадали успеха срещу Локомотив Пловдив. Столичани победиха с 1:0, а наставникът смята, че на отбора му е трябвало повече търпение.

"Наистина два равностойни отбора. Локомотив Пловдив е един от много силните състави в Първа лига, изстрадахме го този успех. Що се отнася до дузпата, това е част от играта", започна Янчев.

"Може би ни трябваше малко търпение. Второто полувреме започнахме по най-добрия начин с дузпа и червен картон, но оттам нататък помислихме, че мачът е свършил, предоставихме инициативата на Локомотив и си създадохме главоболия", добави той.

Ивайло Чочев получи контузия на загрявката и пропусна мача.

"Безспорно Ивайло е един от нашите водещи играчи и липсата му си оказва влияние. Но той е не само голмайстор, а и водач на отбора. Не знам все още какво е състоянието му, но контузиите са неминуемо част от футболния живот и на играчи, и на треньори, така че ще видим какво ще стане", заяви Янчев.

В сряда на отбора предстои двубой с Локомотив София от полуфиналите за Купата на България.

"Да, имаме мач за Купата в сряда, който е коренно различен от първенството. На този етап от турнира няма слаби отбори, всеки има амбиции да играе финал и нашите амбиции са финал. Но няма да бъде лесно срещу Локомотив София", заяви спецът.