Черноморец победи Берое в 32-я кръг на Националната лига с 96:69 точки като домакин в зала "Бойчо Брънзов“.

Бургазлии успяха да стигнат до значителна преднина още през първия период, която бе и достатъчна. Голяма доминация имаше и в подкошието, където Черноморец овладя общо 60 борби, а Берое 41.

С този успех "акулите“ временно се изкачват до третата позиция в класирането със съотношение 18:11 и мач побеве от ЦСКА, като ги очаква домакинство срещу Ямбол в последния кръг от редовния сезон. Берое остава на седмо място с баланс от 13 успеха и 16 поражения, като ще посрещнат Черно море в следващия кръг.

Черноморец започна изключително силно срещата и оставиха противника си без кош в рамките на 4 минути игрово време, за да направи серия от 17:2. Разликата продължи да расте и до края на периода, когато "акулите“ разполагаха с преднина от 30:15.

Двата състава си размениха няколко точни попадения в първите минути на втория период, а след точна стрелба на Джордан Тъкър разликата за пореден път надвиши 20 точки - 44:22. Берое се опита да скъси изоставането си, но Ченоморец запази преднината си и се прибра в съблекалнята при 52:29.

След подновяването на играта възпитаниците на Васил Евтимов направиха нова серия и в рамките на 6 минути стигнаха до поредица от 24:6. Берое успя да върне 15 точки в последните минути от периода, а домакините от Бургас отбелязаха единствено една тройка.

Заключителната четвърт започна при 81:50 в полза на Черноморец, а баскетболистите на Бойко Миленков успяха да намерят ритъма си на игра, за да стигнат до 14:9 след 6 минути игрово време, макар и в края на срещата. Берое все пак успя да спечели четвъртата четвърт с 19:15, но това не бе достатъчно да се доближи до протичника в края на мача.

За успеха най-резултатен бе Георги Боянов, като записа и дабъл-дабъл от 17 точки и 13 борби. С 14 и 9 борби остана Макол Мауен, по 13 отбелязаха Джордан Тъкър (6 асистенции) и Брайс Ензи (8 борби), с по 12 завършиха Мунис Туту (11 асистенции) и Николай Титков.

Дариъс Хол бе най-добър за Берое и завърши с дабъл-дабъл от 15 точки и 11 борби. Робърт Георгиев добави 12, с 11 е Мартин Стефанов.