Трима български борци са с шансове да се класират за репешажите за бронза на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което продължава в хърватската столица Загреб.

Семьон Новиков на 87 кг. Носителят на пояса "Никола Петров“ започна срещу двукратния бронзов медалист Ханес Вагнер и победи германеца с категоричното 9:0. В следващата си схватка българският национал се изправи шампиона от миналата година Тюрпал Бисултанов, който взе първите три точки от партер. Остатъкът от схватката обаче бе контролиран от Новиков, който спечели безответни 12 точки за край с техническо превъзходство.

Програмата не стана по-лесна за българския национал, който се изправи срещу унгареца Ищван Такач на четвъртфинал. Новиков загуби три точки след партера в първата част и успя да върне само две до края на двубоя. Така той ще се надява Такач да го изтегли на репешаж.

Айк Мнацаканян (на снимката) започна на 77 кг с убедителна победа с 8:0 срещу албанеца Кевин Купи, след което българският национал надви и поляка Патрик Беднарц с последна точка. На четвъртфиналите обаче Мнацаканян отстъпи с 1:6 на турчина Юнуш Башар.

Стефан Григоров стартира на 55 кг с победа с 9:0 срещу молдовеца Артьом Деляну, а в следващата схватка българският национал отстъпи със същия резултат на двукратния световен и двукратен европейски шампион Елданиз Азизли от Азербайджан.