Ариф Маджид, президент на Българска федерация по вдигане на тежести, поздрави световния рекордьор и европейски шампион в категория до 89 кг - Карлос Насар за успеха му. 18-годишният световен талант стигна до златото на Шампионата на "Стария континент" за мъже и жени, който се провежда в арменската столица Ереван.

"По случай Рамазан Байрам отправям своите най-искрени поздравления към всички членове на ислямската общност в България за този велик празник. Рамазан е празник на състраданието, любовта, мира, толерантността и разбирателството! Нека се насърчаваме един друг към взаимното уважение, единство и разбирателството!

Големите успехите на българския национален отбор по вдигане на тежести в Ереван е поредното доказателство, че обединението и мирът правят силата. Няма как да не съм щастлив и горд, че българските щанги са отново на върха. Огромно браво на Карлос Насар за триумфалната му победа и подобрените рекорди. Карлос е абсолютен феномен! Поздравявам треньорите Иван Иванов и Пламен Братойчев за отличната работа.

Всички знаем, че имахме трудности последните няколко месеца в тренировъчния щаб. С минимални средства и с много затруднена подготовка се справиха момчетата и момичетата! И ето, че волята надделя! Състезателите ни имат характер, харизма, самочувствие и въпреки трудните препятствия, успяха и показаха най-доброто от себе си!" написа Маджид в писмо до медиите.